• travelminah9

Homestay yang trending & instagrammable di Port Dickson

Updated: Sep 24, 2021



Mungkin ada yang dah pernah tengok homestay ini yang telah viral sejak beberapa tahun yang lepas, tapi untuk mereka yang tak tahu lagi, homestay ala-ala English Cottage ni terletak di Port Dickson saja!


Ramai yang pilih untuk menginap disini bukan saja sebab interiornya yang cantik, kelengkapan yang cukup dan harganya yang berpatutan tapi tempat ni juga penuh dengan spot-spot untuk korang ber-instagrammable.


Sangat sesuai kalau korang nak stay dgn BFF, pasangan dan juga untuk family. Korang mesti akan enjoy, boleh tengok review Cottage Homes PD sentiasa tinggi, owner dia pun peramah.



Cottage Homes PD


🏠 Jenis rumah:

Unit Banglo (2 unit: Daisy & Bluebell) - Family (5-6 orang)

Unit Studio (2 unit: Sunflower & Lavender) - Couple (2 orang)

Tema colour: Daisy-Pink, Bluebell-Biru, Sunflower-Kuning, Lavender-Purple


Harga:

Unit Banglo - bermula RM400

Unit Studio - bermula RM180


🍀 Kemudahan:

✔️ Kolam renang

✔️ Aircond

✔️ Bilik air dilengkapi water heater

✔️ Peralatan dapur yang lengkap termasuk penapis air

✔️ Ruang BBQ dan kelengkapan.

✔️ Wifi


📍 Lokasi & Kemudahan lain:

terletak di Kg Sawah Sunggala Port Dickson


- 10 minit ke Pantai Teluk Kemang

- 10 minit ke King's Char Kuey Teow (kedai makan malam yang famous di PD)

- 8 minit ke Kafe Kampung Kaw (kedai makan yang famous di PD untuk sarapan)

- 5 minit ke Eco-Shop, 7-eleven & Family Store (kedai serbaneka)

- 2 minit ke Shell, Jalan Pantai (Petrol station, ATM)


N166, Kampung Sungala, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
011-1149 5235

#minahtravel #cottagehomePD #PDcottagehome #portdickson #cuticutimalaysia #instagrammableplaces #homestayenglishcottage #staycation

5 views

Recent Posts

See All